Woody Allen-actrice Atwell zweeg uit angst

static

Hayley Atwell durfde zich niet eerder uit te spreken over Woody Allen uit angst voor haar carrière. De actrice, die in 2007 debuteerde in Allen's film Cassandra's Dream, zei tegen The Guardian dat ze lang vreesde op een zwarte lijst te belanden als ze zich uitsprak over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de regisseur door zijn adoptiedochter Dylan Farrow.

"Ik wist toen niet wat ik nu wel weet. Zou ik nu nog met hem werken? Nee. En ik steun zijn dochter en bied haar mijn excuses aan als mijn samenwerking met hem haar heeft doen lijden of op de een of andere manier haar heeft benadeeld", aldus de 35-jarige Atwell. "Het is geweldig dat ik dat nu kan zeggen en niet op een zwarte lijst word gezet."

Atwell is positief over wat de MeToo- en TimesUp-beweging heeft bewerkstelligd. "Het gaat voor mij om betere verhoudingen in alle sectoren. Het afgelopen jaar zijn veel zaken een heel spannende manier bespreekbaar geworden. Er komt veel verdriet, woede, frustratie en angst naar boven, maar dat kan leiden tot grote culturele verandering. Wat ik geweldig vind is de solidariteit van de vrouwen die zich uitspreken. Ik voel me er door gesterkt. Ik ben altijd openhartig geweest, maar deze beweging geeft het vertrouwen dat we dingen kunnen uitspreken wanneer ze niet in orde zijn - niet alleen seksuele intimidatie maar elke vorm van machtsmisbruik."

Woody Allen-actrice Atwell zweeg uit angst
Woody Allen-actrice Atwell zweeg uit angst (Foto: BuzzE)