Dubbelzege Duitse bobsleeŽrs, prima optreden De Bruin

heywoodu

Bobsleeër Francesco Friedrich heeft de laatste World Cup-wedstrijd in de tweemansbob van het seizoen gewonnen. De Duitser was voor eigen publiek in Königssee een klasse apart. De Nederlander Ivo de Bruin eindigde met remmer Janko Franjic op een knappe elfde plek, een evenaring van zijn twee beste resultaten ooit, beiden uit november 2012.

Met remmer Thorsten Margis achter zich stuurde Friedrich een voorsprong van 0,40 seconden op landgenoot Johannes Lochner en diens remmer Christopher Weber bij elkaar. De Canadees Justin Kripps werd met remmer Alex Kopacz derde op 0,44 seconden. Kripps had aan een negentiende plek genoeg om de eindzege in de World Cup te pakken en dus kroonde hij zich voor het eerst tot winnaar van het klassement.

Stephanie Schneider was bij de vrouwen de snelste pilote van de dag, hoewel ze dat voor een aanzienlijk deel aan Annika Drazek te danken had. De 22-jarige remster heeft de definitieve stap naar de wereldtop gezet en lanceerde Schneider naar twee topstarts. Het leverde haar uiteindelijk 0,29 seconden voorsprong op de Canadese Kaillie Humphries op, terwijl de Amerikaanse Elana Meyers Taylor op 0,32 tellen als derde eindigde. Humphries pakte wel voor de vierde keer de eindzege in de World Cup.