Bill Maher wijst op gradaties in #metoo

anoniem_13042019115511

De Amerikaanse talkshowhost Bill Maher laat weten achter de #MeToo beweging te staan, maar niet achter mensen die in het wilde weg beschuldigingen uiten. "Ik steun #MeToo, maar kan me niet vinden in #MeCarthyism. Ontkennen dat er ook gradaties zijn in slechte daden, is net zo dom als alternatieve feiten accepteren."

Met Mccarthyisme doelt Maher op een een periode van anticommunistische verdachtmakingen in de Verenigde Staten in de jaren vijftig. De benaming is afgeleid van de senator Joseph McCarthy, een republikeinse politicus uit Wisconsin.

In zijn programma Real Time liet de presentator weten zich zorgen te maken over de trend van 'gradatie ontkenners',"mensen die geen verschil willen of kunnen zien tussen aanranding in een busje of even over iemands rug wrijven bij de koffieautomaat."

Mahar voegde daaraan toe dat rechtvaardigheid alleen kan plaatsvinden als de zwaarte van dingen wordt gewogen. "Daarom houdt Vrouwe Justitia een weegschaal vast en niet een afgezaagd geweer. (Vice-president) Mike Pence en IS zijn beiden homofobisch, maar Mike gooit geen mensen van het gebouw, dus hij is een beter mens. Dit is niet zo moeilijk mensen!''

Bill Maher wijst op gradaties in #metoo
Bill Maher wijst op gradaties in #metoo (Foto: BuzzE)