Darter Adams sneuvelt na thriller op Lakeside

heywoodu

Voor darter Martin Adams zit Lakeside, het wereldkampioenschap van de BDO, er al na één wedstrijd op. Dat was wel een wedstrijd waar het publiek van kon genieten, want hoewel het hoge niveau misschien niet heel erg aanwezig was, was de spanning dat zeer zeker wel.

Wolfie speelde tegen Mark Gladiator McGeeney, die de eerste set simpel won tegen een beroerd spelende Adams. De jubilaris - Adams speelde zijn 25e Lakeside - liet zich echter niet kennen en profiteerde van een zeer zwakke tweede set van McGeeney: 1-1.

De volgende twee sets werden met 3-0 en 0-3 beslist en dus was een vijfde set nodig. Daarin ging het tot het gaatje: bij 5-5 moest er een sudden death leg aan te pas komen. Adams won het gooien voor de bull, maar begon met 41, 45 en 28, scores waar een dronken darter in een willekeurige pub niet bang van wordt. McGeeney liet de kans dan ook niet liggen en maakte het karwei gedecideerd af: 3-2.

Veteraan Gary Robson, drie keer goed voor de kwartfinales op Lakeside, had een prima loting voor de voorronde. De Engelsman speelde tegen Pengiran Mohamed, de eerste WK-deelnemer uit Brunei ooit. Mohamed had het niet helemaal en wist in slechts twee legs meer dan één keer een score van 100+ te noteren.

In set één won de Bruneier zowaar nog een leg ook, maar daar bleef het bij: met zijn gemiddelde van net 70 zag Mohamed hoe Robson met 3-0 won. Robson speelt in de eerste ronde tegen titelverdediger Glen Durrant.

Drievoudig en regerend kampioene Lisa Ashton won bij de vrouwen haar partij in de eerste ronde. The Lancashire Rose had het nog lastig met Rhian Griffiths uit Wales, wiens niveau met een gemiddelde van net 67 bepaald niet om van te genieten was. Ashton verloor de eerste twee legs, maar kwam vervolgens wat meer op gang en stond uitstekend te finishen. Ze maakte het uiteindelijk af door 101 keurig uit te gooien: 2-0.