Fenomenale zege skir Hirscher op reuzenslalom

heywoodu

Skiër Marcel Hirscher heeft op schitterende wijze de World Cup-reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden gewonnen. De Oostenrijker kende zeker geen perfecte run, maar was op de beroemde Chuenisbärgli-piste toch de beste.

In run één was Hirscher al de snelste, maar het verschil met de Noor Henrik Kristoffersen was niet groot: 0,11 seconden. Met een alles-of-niks-run pakte Kristoffersen in de tweede manche de leiding over, met alleen Hirscher nog te gaan. De Oostenrijker viel weer eens flink aan, ging op het onderste deel twee keer bijna onderuit, maar wist op fenomenale wijze overeind te blijven en het tempo vast te houden, waardoor hij met 0,17 seconden voorsprong de winst pakte.

Alleen Alexis Pinturault kon in de buurt blijven van het duo. De Fransman kende vooral een heerlijke tweede run, waardoor hij opschoof van de vijfde naar de derde plek, op 0,21 seconden van Hirscher. De jonge Italiaan Luca de Aliprandini eindigde knap als vierde, maar al wel op een ruime seconde. De Nederlander Maarten Meiners haalde de finish van de eerste run niet.