Twee Nederlandse beachduo's naar kwartfinales Den Haag

heywoodu

Op het viersterrentoernooi in Den Haag, deel uitmakend van de World Tour beachvolleybal, hebben twee Nederlandse duo's zich geplaatst voor de achtste finales. Op de Sportcampus Zuiderpark worden die wedstrijden zaterdag gespeeld, net als de kwartfinales.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter speelden in de tussenronde tegen de Russen Vasilii Ivanov en Ilya Leshukov. Dat werd vooral in de eerste twee sets een spannende aangelegenheid, daarna maakte het Nederlandse duo de favorietenrol waar: 21-18, 19-21, 15-10. William Allen en Ryan Doherty uit de VS wachten in de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden het even lastig met de Oostenrijkers Robin Seidl en Christoph Dressler, maar in de tweede set waren de Nederlanders toch duidelijk de betere spelers: 21-19, 21-14. In de achtste finales staan ze tegenover het Letse topduo Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins.

Update 16.35 uur
Beide Nederlandse duo's hebben zich voor de kwartfinales geplaatst. Varenhorst en Bouter gaven het publiek samen met hun Amerikaanse opponenten flink waar voor hun geld, vooral set één duurde even: 24-26, 21-15, 19-17.

Brouwer en Meeuwsen verloren eveneens de eerste set tegen de sterke Letten, maar kwamen vervolgens knap terug. In set drie was het Letse verzet gebroken: 18-21, 21-17, 15-9. 

In het vrouwentoernooi is het klaar voor Nederland. Joy Stubbe en Marleen van Iersel gingen in de achtste finales met 18-21, 14-21 onderuit tegen Riika Lehtonen en Niina Ahtiainen uit Finland.