Taylor maakt einde aan dartssprookje Lewis en staat in WK-finale

heywoodu

Darter Phil Taylor heeft zich op zijn laatste toernooi, het wereldkampioenschap in Londen, geplaatst voor de finale. In het Alexandra Palace maakte de zestienvoudig wereldkampioen een einde aan het sprookje van Jamie Lewis, die het als qualifier tot de halve eindstrijd schopte. 

In de eerste set kwam Taylor zonder grote problemen op 2-0, maar Lewis trok de stand gelijk. The Power maakte vervolgens een rekenfout: zijn derde pijl ging in de single 19, waardoor hij op 171 uitkwam, terwijl een single 20 hem op 170 en dus een finish had gezet. Lewis profiteerde van de extra pijlen en gooide de set via dubbel 16 uit. Ook in set twee had Taylor het weer lastig, maar een gemiste setdart van Lewis gaf hem de kans om op 1-1 in sets te komen, en dat liet hij niet na.

Set drie eindigde weer in een vijfde leg en ook dit keer kreeg Lewis kansen om de set uit te gooien. Drie darts waren echter niet genoeg en Taylor profiteerde door via dubbel 20 op een 2-1 voorsprong te komen. De Welshman kon set vier uitgooien met 167, maar gooide een millimeter naast de bullseye, waardoor Taylor - opnieuw - op 2-2 kwam. In de vijfde leg kreeg Lewis weer een kans om de set te pakken, maar de dubbel 16 om 106 uit te gooien ging net naast en Taylor ging er met de set vandoor: 3-1.

In set vijf bleef Lewis wat scores betreft weer prima bij, maar hij bleef moeite houden met de dubbels en dat leverde Taylor de setwinst op via dubbel 8: 4-1. De zesde set leverde Lewis wederom een kans op om de set te pakken, maar weer ging het mis en kwam Taylor terug naar 2-2. De Welshman liet het in de vijfde leg weer compleet liggen en The Power kwam zo op 5-1.

Niet verrassend kreeg Lewis ook in set zeven wéér pijlen om de set te pakken, maar weer ging het mis en weer kwam Taylor terug naar 2-2. Lewis kwam in set zeven nog weer eens op 2-0, kon op 2-2 de set via 152 pakken, maar strandde op dubbel 16. Taylor gooide 68 uit en plaatste zich daarmee voor de eindstrijd.

Jamie Lewis - Phil Taylor (Bron: PDC)
Jamie Lewis - Phil Taylor (Bron: PDC)