Stoch opent Vierschansentournee met zege in Oberstdorf

heywoodu

Schansspringer Kamil Stoch is de Vierschansentournee uitstekend begonnen. De Poolse eindwinnaar van vorig seizoen schreef in het Duitse Oberstdorf de eerste wedstrijd op zijn naam en nam zo gelijk de leiding in het klassement.

Na de eerste ronde stond Stoch op de vierde plek, samen met de Noor Anders Fannemel. In de finaleronde liet de dubbel olympisch kampioen een prachtige sprong zien van de Paul-Ausserleitner-Schanze en dat leverde hem de overwinning op.

Fannemel viel terug naar de zevende plek, maar de champagne kon wel ontkurkt worden voor Dawid Kubacki. Stoch's landgenoot stond na de eerste ronde op plek drie en dat hield hij in de finale vast, waardoor hij in zijn 142e individuele World Cup-wedstrijd eindelijk voor het eerst op het podium stond.

Richard Freitag en Stefan Kraft stonden na de eerste ronde relatief ruim bovenaan en leken het uit te maken in de strijd om de winst. Freitag kwam echter net achter Stoch op plek twee terecht, Kraft viel net buiten het podium en eindigde als vierde.

Zondag gaat de Vierschansentournee verder met de kwalificatie in Garmisch-Partenkirchen, waar op nieuwjaarsdag de tweede wedstrijd op het programma staat.