O'Sullivan verkiest mogelijk tv-opnames boven WK snooker

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan laat weer eens van zich horen. Hij liet op Twitter weten dat hij mogelijk het wereldkampioenschap snooker overslaat en dat hij voor opnames van een realityserie in Australië zit. 

Op de vraag of hij het WK serieus overweegt te slaan zegt O'Sullivan: "Ja het is een lang toernooi en mijn minst favoriete. Bovendien heb ik genoeg rankingpunten, dus hoef ik niet zo veel te spelen."  Het WK is van 21 april tot en met 7 mei 2018. In deze tijd zou hij ook in Australië kunnen zitten voor de opnames van Hustle.  

O'Sullivan ging nog even door op de sociale media. "Het Crucible (theater, waar het WK wordt gespeeld -red) is saai en ik heb dat toernooi al vijf keer gewonnen." Op de opmerking of dat hij toch voor de meeste wereldtitels moet gaan zegt hij: Dat maakt toch niet uit... Of er nu vijf of acht wereldtitels op mijn grafsteen staan SO WHAT. Het gaat om je ervaart terwijl je op deze planeet bent, dat is wat telt. 

Mocht O'Sullivan het WK overslaan, dan is hij voor het eerst sinds 1993 niet aanwezig op het WK. In 2001, 2004, 2008, 2012 en 2013 was The Rocket de beste van de wereld. Het record van zeven wereldtitels (sinds 1963) staat nog altijd op naam van Stephen Hendry.