Mayweather: "UFC, stop met mijn naam te misbruiken"

Floris_Stempel

Floyd Mayweather Jr. is het zat dat de UFC zijn naam blijft misbruiken. De afgelopen weken staken geruchten de kop op dat de ongeslagen bokslegende, na zijn lucratieve gevecht tegen MMA-superster Conor McGregor, interesse had in een gevecht bij de UFC. Mayweather was echter zeer snel met een ontkennende verklaring. Intussen blijft UFC-directeur Dana White stug volhouden dat hij nog steeds in onderhandeling is met de charismatische grootverdiener.


UFC-directeur Dana White

Tegen website Fighthype.com liet Mayweather duidelijk merken wat hij daarvan vond. 'Ik heb niks tegen Dana White. Hij is een opvallende kerel, erg slim, slimme zakenman. Ik hoef niet meer te vechten. Als ik ervoor zou kiezen om in de octagon te gaan vechten, zou ik dat alleen doen omdat ík dat wil. En als dit soort berichten niet direct uit mijn mond of uit die van Al Haymon komt, dan is er niks van waar.' Haymon is de manager van Mayweather.

Conor McGregor
Op de opmerkingen van White over mogelijke geldproblemen van de markante bokser en dat hij daarom graag nog eens in de octagon zou willen staan voor een goed bedrag, had Mayweather duidelijke woorden. 'Ik heb in mijn leven veel geld verdiend. Ik heb in mijn leven veel geld uitgegeven, maar ik heb een boel slimme investeringen gedaan. Ik nam het gevecht tegen Conor McGregor alleen maar aan, omdat het makkelijk te verdienen geld was en ik een bedrag met negen cijfers kon verdienen.'

Aflopende TV-deal
'De UFC. Als ik het goed heb is hun overeenkomst met tv-zender FOX bijna ten einde. Ze willen een nieuwe deal maken en welke naam werkt dan beter dan die van Floyd Mayweather: "Floyd gaat tegen McGregor vechten" en "Floyd gaat op MMA-regels vechten". Zou ik ook doen.', geeft Mayweather een kijkje in de keuken van het hogeschool onderhandelen van de UFC.

'Ik hoef echt niet meer te vechten. Denk je dat ik voor niks naar de Superbowl ga? Denk je dat ik voor niks naar de All Star wedstijd basketball ga? Denk je dat ik voor niks naar China vlieg? Dat ik voor niks naar Afrika vlieg? Wat ik ook doe, daar wil ik voor betaald worden. Ik ben Floyd Money Mayweather.'


Floyd Mayweather legt uit (Bron: Youtube/Fighthype.com)