Van Gerwen: "Blij dat ik Van Barneveld weer heb kunnen pakken"

heywoodu

Michael van Gerwen rekende vrijdagavond op het wereldkampioenschap darts in de kwartfinales af met Raymond van Barneveld. Het werd een partij met een matig begin, maar het niveau werd alsmaar hoger en uiteindelijk won de regerend wereldkampioen nipt met 5-4.

"Alle verdiensten voor Raymond. Hij gaf niet op, dus je moet je blijven concentreren", vertelde Van Gerwen tegenover RTL7. "Het was hard werken, we begonnen allebei niet zo best. Er stond veel druk op denk ik, voor ons allebei, ik kon dat wel voelen."

Van Gerwen profiteerde vroeg van flink wat missers van Barney, maar de Hagenaar knokte zich op knappe wijze terug van een 3-1 achterstand. "Meestal laat Raymond het hoofd op een gegeven moment wat hangen, maar nu helemaal niet. Dan komt er een moeizame overwinning uit voor mij, maar die telt ook."

MVG was opgelucht dat hij, net als vorig jaar, net de beste bleek in het onderlinge duel. "Ik ben heel blij dat ik hem weer heb kunnen pakken, ik heb er een goed gevoel aan overgehouden." In de halve finale speelt Van Gerwen tegen Rob Cross, de ontdekking van het jaar. "Maar hij heeft nog niet van mij gewonnen op TV..." Overigens zegt dat niet heel veel, want Cross speelt nog geen jaar op de professionele tour.

Van Gerwen na zijn partij tegen Van Barneveld (Bron: YouTube)