Darter Greebe na voetamputatie: "Ik ga nog een WK spelen"

heywoodu

Darter Toon Greebe kent bepaald geen lekker einde van het jaar. De 29-jarige Boschenaar ging deze week met een zeer pijnlijke voet naar het ziekenhuis en voor hij er goed en wel erg in had, had men zijn voet geamputeerd.

"Ik had een ontsteking in mijn voet en die is zo erg geworden dat ze mijn voet moesten amputeren. Een paar weken geleden hoefde ik nog maar één wedstrijd te winnen om het WK te spelen, nu zit ik hier zonder voet", aldus Greebe, doelend op het kwalificatietoernooi voor Lakeside, het WK van de BDO. 

Greebe vertelt dat hij van de huisarts antibioticazalf en ontstekingsremmers kreeg tegen de pijn in zijn voet. Wegens angst voor de dokter is hij daarna niet teruggegaan, terwijl de pijn erger werd. "Na de kerst was het niet meer uit te houden en ben ik toch naar de dokter gegaan. Hij stuurde me door naar het ziekenhuis en daarvan weet ik alleen nog dat ik op een bed gelegd werd en binnen een paar seconden onder narcose was."

Toen hij wakker werd had Greebe zijn familie en schoonfamilie om zich heen. "Ja, en mijn voet was weg. Op dat moment denk je alleen maar dat je blij bent dat je nog leeft, echt. Toch dacht ik tien minuten later al aan darten, en ik weet zeker dat ik hier uiteindelijk sterker uit ga komen dan ik erin ben gegaan."

Greebe volgt het WK van de PDC op de televisie in het ziekenhuis, en kreeg onder meer al een telefoontje van Michael van Gerwen. "Hij zei dat hij geschrokken was." Greebe speelde het PDC-WK in 2008 en 2010 en werd beide keren in de eerste ronde door een grote naam uitgeschakeld: Peter Manley en John Part.

De Brabander is vol goede moed over de toekomst van zijn dartscarrière. "Het traject zal erg lang worden, dus dat ik over een jaar wil speel wil ik niet zeggen. Ik denk echter wel dat ik over twee jaar mee kan doen. Misschien niet om de prijzen, maar wel om me te kwalificieren. Ik weet zeker dat ik weer een WK ga spelen."