[eSports] Troostfinale in OpenRA-competitie zometeen van start

Wouter (2dope)

Vanavond om 19:00 nemen OpenRA-pro's Gatekeeper (NL) en Smitty (VS) het tegen elkaar op in een 'best of 5' om de derde plaats in de Red Alert Global League (RAGL). Afgelopen donderdag konden we de finale van het toernooi al aanschouwen.

Gatekeeper is ‘s Neerlands sterkste speler. Deze jonge Dortenaar (23) staat bekend om zijn creativiteit en agressieve spel en wist al diverse toernooien te winnen. Smitty is een uiterst solide macro-speler die in het spel een sterke economie opbouwt. Buiten de wedstrijden houdt hij zich bezig met het balanceren van de Red Alert 1-mod.

Gatekeeper vs Smitty staan om 19:00 tegenover elkaar, de strijd is te volgen via onderstaande Twitch-stream.

Kijk hier voor een overzicht van alle tussenstanden en links naar eerdere uitzendingen van RAGL-wedstrijden. In het nieuwe jaar zullen de winnaars van de Recruit Divisies proberen om nog een plekje in de RAGL S05 Master League te bemachtigen.

OpenRA is een open source engine waarmee de klassieke titels weer nieuw leven ingeblazen wordt. Het doel is om de spellen origineel te houden, maar de gameplay en balans te moderniseren. Red Alert 1 is de meest succesvolle mod op de gratis OpenRA-engine, en inmiddels zijn we aan het eind van het vierde competitieseizoen van de Red Alert Global League (RAGL) beland. Afgelopen donderdag heeft Lorrydriver overtuigend zijn titel geprolongeerd, maar er moet ook nog om de derde en vierde plek gespeeld worden.