Hamilton: "GP van Frankrijk op verkeerde baan"

Peterselieman

Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is niet heel blij met de keuze voor Paul Ricard bij de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk. De Mercedes-coureur had liever op Magny-Cours geracet omdat die baan meer aanspreekt.

Hamilton testte eerder dit jaar voor Pirelli banden op Paul Ricard en kon daarom tegenover Canal + Sport uit eigen ervaring spreken. "Ik vind het eerlijk gezegd een circuit van niks. Het racen op Magny-Cours spreekt me meer aan. Paul Ricard is een mooie plek, maar het circuit haalt het niet bij Magny-Cours."

"Het belangrijkste is echter dat de Grand Prix van Frankrijk weer terug is op de kalender, omdat het land belangrijk is in Europa en daarom belangrijk is voor het Europese seizoen. Frankrijk heeft zoveel mooie circuits, waaronder Le Mans en op de een of andere manier racen we niet op een mooie baan. Het is voor mij een nietszeggend circuit en daar draai ik niet omheen. Maar misschien wordt het wel de beste race van het jaar."

De coureurs mogen dat gaan bewijzen op 24 juni wanneer het circus voor het eerst sinds 2008 weer terug is in Frankrijk. Toen werd er gereden op Magny-Cours, maar ook Paul Ricard heeft de wedstrijd tussen 1971 en 1990 veertien maal georganiseerd.