1-2-3-4-5'je voor Noorse langlaufsters

heywoodu

Tijdens de World Cup langlaufen in het Italiaanse Toblach hebben de Noorse dames zondag flink uitgehaald. De mannen en vrouwen hadden in het weekeinde beiden twee wedstrijden op het programma: zaterdag een wedstrijd met intervalstart over 15 en 10 kilometer vrije stijl, zondag een achtervolging over dezelfde afstanden, maar dan in klassieke stijl.

Bij de vrouwen ging de zege in de intervalstart naar de Zweedse Charlotte Kalla. Ze hield een hele Noorse armada van zich af, want de top-6 bestond verder volledig uit Noorse dames, geleid door Ragnhild Haga en Heidi Weng. In de achtervolging waren de Noorse dames Kalla zondag te snel af. Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg en Weng gingen er vandoor en bepaalden onderling wie de wedstrijd zou winnen. Dat werd Bjørgen, voor Østberg en Weng, met Astrid Jacobsen en Haga op ruime afstand op de plekken vier en vijf, voor Kalla.

Bij de mannen was het de Noor Simen Hegstad Krüger die de 15 kilometer met intervalstart won, zijn eerste World Cup-zege ooit. Hij versloeg de Fransman Maurice Manificat en de verrassend sterke Brit Andrew Musgrave. In de achtervolging was het de dit seizoen ongenaakbare Johannes Høsflot Klæbo die de zege pakte door de Rus Sergey Ustiugov in de sprint te verslaan. De Kazakhse klassiekestijlspecialist Alexey Poltoranin kwam knap naar voren en eindigde als derde.