Nederlandse bobsleeŽrs kunnen Spelen vergeten, Duitse dubbelslag

heywoodu

De World Cup bobsleeën in het Oostenrijkse Innsbruck is voor de ploeg van de Nederlander Ivo de Bruin bepaald niet best verlopen. In de tweemansbob werd De Bruin met remmer Bror van der Zijde wegens een probleem aan de vooras van de slee gediskwalificeerd - wat hem overigens, eerlijk is eerlijk, geen topprestatie gekost heeft - en in de viermansbob kwam de ploeg er ook niet aan te pas.

Francesco Friedrich stuurde zijn Duitse tweemansslee als snelste naar beneden, onder meer dankzij de ijzersterke remmer Thorsten Margis achter zich. Het duo was na twee runs 0,27 seconden sneller dan de Canadees Justin Kripps en zijn remmer Jesse Lumsden. De Zwitserse World Cup-rookie Clemens Bracher deed opnieuw van zich spreken door met remmer Michael Kuonen de derde plek te pakken.

Wereldkampioen Friedrich moest zich in de grote viermansslee gewonnen geven, maar eindigde wel als derde. Friedrich gaf 0,20 seconden toe op de ploeg van zijn landgenoot Johannes Lochner, terwijl Kripps en zijn mannen op 0,15 seconden opnieuw de tweede plek pakten. De Bruin en de Nederlandse ploeg kwamen niet verder dan een 21e stek.

Kwalificatie voor de Spelen is voor De Bruin en co inmiddels, zoals wel enigszins te verwachten viel, bijna onmogelijk.