FOK! Wat een weer: zonnige perioden, regen uit het westen

Monique Verlind (DJMO)

Loopt december op zijn eind, komt de lente in zicht

Goedeavond! Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het van het westen uit regenen. Vannacht valt er in het gehele land regen, maar aan het begin van de nacht is in het uiterste oosten nog (natte) sneeuw mogelijk. In de loop van de nacht trekt het neerslaggebied oostwaarts, waarna het deels opklaart. Wel kan er dan alsnog een enkele bui voorkomen in de kustprovincies. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 1°C in het uiterste oosten en 5°C aan de kust. In de loop van de nacht bereikt zachtere lucht ons land en lopen de temperaturen langzaam weer op. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig tot hard. In de loop van de nacht draait de wind naar het noordwesten.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig en is er een kleine kans op een lichte regenbui. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af en wordt overal matig van kracht. (Bron: KNMI)

Nederland
 

qltel maakte deze foto vorig jaar in de lente.
qltel maakte deze foto vorig jaar in de lente.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!