Martin neemt woorden over Froome terug: "Begrijp dat hij geen voorkeursbehandeling krijgt"

H.Vviv

Tony Martin stelt de scherpe mening die hij donderdag op Facebook had over de zaak-Froome bij. Dat schreef hij zaterdag op zijn Facebookpagina. "Ik begrijp nu dat de UCI in deze zaak de regels respecteert en dat Chris Froome geen voorkeursbehandeling geniet", aldus Martin op Facebook. Donderdag schreef de Duitse tijdritspecialist dat hij razend kwaad was en dat er een dubbele standaard is bij de UCI.

Eerder deze week kwam naar buiten dat Chris Froome tijdens de Ronde van Spanje positief had getest op een te grote hoeveelheid salbutamol. Martin reageerde vrijwel direct, maar neemt nu toch zijn woorden terug. "Ik heb zelfs telefoon gehad van een verantwoordelijke van de UCI om de gang van zaken uit te leggen. Zoals het reglement zegt, moet elke atleet het recht krijgen om uit te leggen of de resultaten van de analyse op een natuurlijke wijze te verklaren zijn."

"Dit gezegd zijnde, ben ik nog altijd heel boos dat er weer een dopingzaak opduikt in onze sport. Ik doe verder zoals ik altijd gedaan heb en blijf een sterk standpunt innemen in de strijd tegen doping", sluit Martin af op Facebook.