Beschuldigde: Jelle Brandt Corstius liegt

Redactie

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, reageert maandagavond bij het televisieprogramma Pauw. Onduidelijk is of de man ook daadwerkelijk aanwezig is of dat hij op een andere manier z'n reactie geeft.

Hoewel Brandt Corstius tot op heden de naam van de man nooit heeft genoemd in het openbaar, bleek al snel dat het een collega van het programma Barend & Van Dorp was geweest die hem naar eigen zeggen tot orale seks had gedwongen.

De beschuldigde heeft advocaat Peter Plasman in de arm genomen. In de uitzending van maandagavond zal "de beschuldigde voor het eerst op de aantijgingen reageren", zo meldt Pauw. Plasman is in elk geval wel aanwezig in de studio.

In de uitzending Voetbal Inside stelde Johan Derksen maandagavond dat de dader "een voormalig RTL-man is. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark." Verder zei Derksen dat hij de woedende reactie van Brandt Corstius op het fragment van Voetbal Inside waarin lachend werd gesproken over zijn verkrachting "overdreven"te vinden.

Update 1.10 uur

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, is televisieproducent Gijs van Dam. Hij reageerde maandagavond in het programma Pauw op de aantijgingen van zijn voormalige collega.

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei Van Dam

Beschuldigde misbruik Brandt Corstius in Pauw
Beschuldigde misbruik Brandt Corstius in Pauw (Foto: BuzzE)