Blatter wil Nobelvredesprijs voor FIFA

Bert (superworm)

In een interview met de Britse krant The Guardian vertelt de voormalige FIFA-baas Sepp Blatter dat hij heel graag de Nobelprijs voor de Vrede aan de FIFA toegekend zou hebben gekregen, toen hij daar de scepter nog zwaaide.

De 81-jarige Blatter is daar destijds actief achteraan gegaan, maar 'niet op persoonlijke basis.' Blatter: "We hebben gesprekken gehad met de Nobel-organisatie. Ik was erbij en wat ik vroeg, feitelijk, was een Vredesprijs voor de sport voetbal, niet voor een man. Het gaat om de beweging, om FIFA."

Verder vindt onz' aller Sepp het nog steeds 'oneerlijk' dat hij de schuld kreeg voor de corruptie binnen FIFA, dit omdat er velen bij betrokken waren. "Dus waarom in godsnaam zou de FIFA-voorman daar alle verantwoordelijkheid en schuld voor moeten dragen?"

Blatter geeft daarnaast aan dat hij sinds zijn aftreden in 2015 kampt met gezondheidsproblemen. Op Allerheiligen 2016 zou hij op een kerkhof in elkaar gezakt zijn. Dokters stelden vast dat zijn immuunsysteem volledig naar de knoppen was.


Allerheiligen 2016 was niet de eerste keer dat Blatter op z'n smoel ging.