Dronkelap springt uit ambulance en klaagt New York en brandweer aan

heywoodu

De 54-jarige New Yorker Yaugeni Kralkin gaat de stad aanklagen. De man gooide zich vorig jaar juni helemaal vol met cognac en andere alcoholische dranken, waar hij de effecten wel een beetje van merkte.

Kralkin wist zich zwalkend een weg richting zijn eigen buurt te vinden, maar uiteindelijk besloot iemand die weinig vertrouwen in een goede afloop had om toch maar een ambulance te bellen. De zuiperd had weinig behoefte om mee te werken en met hulp van de politie kon hij dan toch de ambulance in gehesen worden.

Daar wist hij de riemen van de brancard echter los te maken, de deur te openen en er zowaar uit te springen. Kralkin landde niet verrassend op straat, waarbij hij de nodige verwondingen en uiteindelijk zelfs een hersenbloeding opliep. Genoeg reden voor de beste man om een aanklacht in te dienen, want de bij hem aanwezige ambulancebroeder had beter op hem moeten letten.

"Het was een slechte keuze om zoveel alcohol te drinken, maar als mens maken we nou eenmaal slechte keuzes", zegt Kralkin's advocaat, Borislav Chernyy. "Ze hadden hem in elk geval kunnen stoppen zodat hij niet uit de ambulance sprong. Hij was totaal niet in staat om een fatsoenlijke beslissing te nemen en dus hadden zij voor hem moeten zorgen, maar dat is niet gelukt."

Kralkin sleept de stad New York, de ambulancedienst en - Joost mag weten waarom - de brandweer voor het gerecht om zo een schadevergoeding te eisen. Hoeveel geld hij eist is nog niet bekend.