PEC: "Tegen Kean zeggen we geen nee"

Redactie

Moise Kean wordt mogelijk de nieuwe zomeraanwinst van PEC Zwolle. De Zwollenaren kijken uit naar de mogelijke komst van de jongeling.

PEC Zwolle gaat er niet van uit dat Kean deze zomer al naar Zwolle komt. Maar de club houdt een plekje vrij voor de tiener, die zijn contract bij Juventus lijkt te verlengen. In dat geval kan een huurperiode in een stroomversnelling belanden.

"Als deze jongen op ons pad komt, zeggen we geen nee. Voor hem houden we de komende maanden nog wel een setje kleding apart en een plekje in de kleedkamer vrij", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen het Algemeen Dagblad. "Dit is een topspeler die elke club in Nederland beter kan maken."

Kean viel op bij Juventus door in de laatste speelronde zijn eerste goal in het betaald voetbal te maken. De club uit Turijn ziet toekomst in hen, maar er zit nog geen schot in de zaak. "Het zal waarschijnlijk pas in augustus gebeuren", zegt Nijkamp.

PEC Zwolle heeft zich reeds met een spits versterkt. Piotr Parzyszek is overgenomen van De Graafschap. De Pool tekende een contract voor drie seizoenen.