Milan-legende Maldini maakt debuut als proftennisser

heywoodu

Paolo Maldini zal bij de meesten bekend staan als oud-voetballer. De inmiddels 48-jarige Italiaan is een ware legende bij AC Milan, de club waar hij zo'n 25 jaar voor speelde.

Toch kan Maldini schijnbaar ook met een kleinere bal overweg. Hij heeft zich namelijk geplaatst voor het challengertoernooi van Milaan: een professioneel tennistoernooi. Dat toernooi begint volgende week maandag, de dag waarop Maldini 49 jaar oud wordt.

Hij zal er in het dubbelspel uitkomen met de 45-jarige Stefanio Landonio, een vriend en de coach van Maldini. Ze wonnen samen het toernooi van de tennisclub waar het challengertoernooi gespeeld zal worden, en dat leverde hen een wildcard voor het echte werk op.

"Ik wist wel dat we goed waren, maar dit was pas ons eerste echte toernooi. Tot nu hadden we alleen wat demonstratiepartijen voor een goed doel gespeeld", zegt Landonio tegen il Tennis Italiano

"Wellicht had Paolo zonder het voetbal een goede proftennisser kunnen worden, wie weet. Technisch valt er genoeg te verbeteren, fysiek en mentaal is hij heel sterk. Met de spanning op de beslissende momenten heeft hij geen enkele moeite."