Morata op weg naar AC Milan

Redactie

Alvaro Morata lijkt de derde zomeraanwinst van AC Milan te worden. De aanvaller staat op het punt om terug te keren naar Italië.

AC Milan is druk bezig de selectie te versterken voor komend seizoen. Morata maakt onderdeel uit van de plannen. Real Madrid zou een bod van zestig miljoen euro in beraad hebben, maar lijkt voor een bedrag rond de zeventig miljoen euro te gaan.

Morata heeft bij Real Madrid geen vaste stek, want Karim Benzema is de eerste spits. Daarnaast azen zijn aanstaande Italiaanse vrouw en hij op een terugkeer naar het land waar zij eerder jaren verbleven. Dat maakt het voor alle partijen makkelijk om akkoord te gaan met de overgang.

Juventus was ook geïnteresseerd in Morata. De club nam hem eerder over van Real, maar verkocht hem terug vanwege een clausule in het contract van de aanvaller. Juve schrok dusdanig van de vraagprijs dat er van interesse geen sprake meer is.

Real Madrid is van plan zich deze zomer te versterken met Kylian Mbappé van AS Monaco. Dat zou de aanwezigheid van Morata nog onnodiger maken. Milan hoopt de transfer va Morata naar verluidt later deze week al af te ronden.