Volleybalsters winnen ook vierde wedstrijd in WK-kwalificatie

H.Vviv

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK-kwalificatietoernooi in Baku ook hun vierde wedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was met 3-1 een te sterk voor Oekraïne: 30-28, 18-25, 25-13, 27-25.

In de set nam Oekraïne nam snel de voorsprong in de eerste set en kwam op setpunt, maar dat weggewerkt door Nederland, waarna Oranje de set won. In de tweede set ging het gelijk op tot aan 15-15. Daarna maakte Oekraïne vier punten op rij en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

In de derde set nam Nederland snel de leiding en bouwde langzaam de set steeds verder uit. In set vier pakte Oranje ook weer een snelle voorsprong, maar deze keer kon de Nederlandse volleybalsters de voorsprong niet vast houden. Einde van de vierde set kwam Oekraïne weer gelijk bij een stand van 23-23 en zou zelfs twee setpunten krijgen. Ook deze keer kon Oekraïne de setpunten niet benutten. Voor Oranje was het eerste wedstrijdpunt wel raak.

Zaterdagmiddag speelt Nederland tegen Azerbeidzjan, dat ook al hun poulewedstrijden hebben gewonnen. De winnaar van dat duel plaatst zich automatisch voor het WK van 2018 in Japan. De verliezer krijgt in augustus een herkansing voor plaatsing van het WK.