Eerbetoon aan Hayden tijdens GP Mugello

ChipsZak.

Aankomend weekend wordt er tijdens de Italiaanse ronde van de MotoGP stilgestaan bij het overlijden van coureur Nicky Hayden. Zo zal zondagochtend het GP-paddock 69 seconden stil zijn als eerbetoon aan de voormalig wereldkampioen.

Vorig weekend werd ook al tijdens het wereldkampioenschap Superbikes op het Britse Donington Park onder andere een moment stilte in acht genomen. Afgelopen maandag werd de Honda-coureur na een dienst die via een stream live te volgen was, begraven in zijn thuisstad Owensboro. 

In Mugello is een speciaal ingerichte herdenkingsplaats in de paddock aanwezig waar de Repsol Honda waarop de Amerikaan in 2006 zijn enige MotoGP-titel mee wist te behalen, tentoongesteld wordt. Een van de Ducati-motoren waar de Kentucky Kid vijf jaar lang actief op was en zijn Honda WorldSBK-machine van dit seizoen zullen ook te bewonderen zijn. 

De ochtend van race day worden bovenstaande motoren om 10:20 uur op de startgrid van het circuit geplaatst waarna onder meer coureurs, teamleden en medewerkers worden uitgenodigd om daar samen te komen voor 69 seconden van stilte.

Nicky Hayden overleed maandag 22 mei j.l. in een ziekenhuis in Cesena aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeval nabij San Marino.