Movistar aan de leiding na eerste dag Hammer Series

H.Vviv

Movistar staat na dag een aan de leiding van de Hammer Series. De Spaanse ploeg mag vooral Carlos Betancur daarvoor bedanken. De Colombiaan reed op het zeven kilometer lange circuit rond de Vaalserberg de meeste punten bij elkaar voor zijn ploeg. Sunweb staat op een voorlopige tweede plaats, dankzij een sterke Tom Dumoulin.

The Hammer Series is een nieuwe wedstrijd. De renners rijden drie dagen volledig in teamverband, met elke dag een andere discipline op het menu: een dag volop klimmen, een dag volop sprinten en om te eindigen een ongeziene achtervolgingswedstrijd annex ploegentijdrit op de weg.

Meteen na de start trok BMC en Quick Step Floors het peloton op een lint. Na de eerste ronde pakte BMC de leiding dankzij Daniel Oss. De Italiaan kwam als eerste boven. In de tweede ronde pakte Tim Wellens voor Lotto Soudal de volle buit.

In de derde ronde waar dubbele punten te verdienen was greep Betancur de macht. De Colombiaan van Movistar won ook de volgende twee sprints, waardoor hij Movistar ruim aan de leiding staat. Ook in de laatste sprint van de dag pakte Betancur de volle winst. In de slotsprint kwam Dumoulin als tweede boven, waardoor Sunweb na de eerste dag als tweede afsluit.

Eindstand na eerste dag:

1. Movistar 144.8
2. Team Sunweb 98.9
3. Team Sky 84.7
4. Orica-Scott 83.3
5. BMC 75.2
6. Nippo Vini Fantini 53.6
7. Quick-Step Floors 53
8. Team LottoNL-Jumbo 27.7
9. Lotto Soudal 23.7
10. Cannondale-Drapac Pro Cycling Team 2.3