Falcao verlengt bij Monaco tot 2020

Redactie

AS Monaco en Radamel Falcao zijn overeengekomen om nog tot 2020 met elkaar door te gaan. De goalgetter tekende donderdag een nieuw contract.

De Colombiaan kwam eerder op huurbasis uit voor Chelsea en Manchester United, wat uitliep op een mislukking. Het Britse voetbal lag de Zuid-Amerikaan niet, waarna een terugkeer in Monaco dit seizoen zelfs leidde tot de winst van de Ligue 1.

In totaal maakte Falcao 21 doelpunten in 31 wedstrijden in de Franse competitie, waarmee hij onder andere Lyon-scherpschutter Alexandre Lacazette aftroefde en topschutter werd.

Het oude contract liep tot 2018, terwijl Falcao al sinds 2013 onderdeel uitmaakt van Monaco. "Bij Monaco wil ik mijn reis voortzetten. Ik had een wens, en dat was bij de club blijven. We willen in het nieuwe seizoen weer hoge ogen gooien."

Het zorgt voor een positief signaal vanuit het Monaco-kamp, waarbij de nodige topclubs azen op de kroonjuwelen. Met name Kylian Mbappé, Thomas Lemar en Fabinho zijn gewild, terwijl Bernardo Silva al werd aangetrokken door Manchester City.