FOK! Wat een weer: zomertijd!

Monique Verlind (DJMO)

Op juni komt het aan,
of de oogst zal bestaan.

Goedemorgen op deze, aanvankelijk, zeer zomerse en zonnige vrijdag! De ochtend begint overal zonnig en droog, maar in de loop van de dag trekken er vanuit het zuiden wolkenvelden ons land binnen (hoe durven ze!). In de middag danwel in de loop van de avond kan er in het zuidoosten een enkele onweersbui ontstaan, die met veel neerslag en hagel gepaard kan gaan. 

De temperaturen liggen tussen de 23 graden aan de kust, tot lokaal 30 graden in het zuidoosten van het land. De wind komt aanvankelijk uit het oosten en is zwak tot matig van kracht, later op de dag wordt hij veranderlijk en de kans is groot dat er een zeewind opsteekt aan de kust en het IJsselmeer. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:26
Zon onder: 21:49
Zonkracht: 7/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1686 De Britse Royal Society besluit tot het uitgeven van Principia Mathematica van Sir Isaac Newton.
1793  De jakobijnen grijpen de macht in Frankrijk en zetten de girondijnen af. Begin van het Schrikbewind.
1896 De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
1952 Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk wordt gekroond tot koningin, de eerste kroning die op televisie wordt uitgezonden.
1979 Paus Johannes Paulus II komt aan in zijn vaderland Polen en is de eerste paus die een communistisch land bezoekt.
2015 Sepp Blatter, sinds 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, kondigt zijn aftreden aan. Zijn positie was onhoudbaar geworden door een corruptieschandaal.

Een cruiseschip in de haven van Helsinki (Foto: qltel)
Een cruiseschip in de haven van Helsinki (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!