Van Duin: Patricia Paay verdient carnavalshit

static

Hoewel André van Duin ze niet meer maakt, heeft de komiek nog altijd genoeg inspiratie voor een carnavalshit. "Zo'n rel rond Patricia Paay schreeuwt natuurlijk om een leuk liedje, maar ik begin er niet meer aan", zegt hij dinsdag in De Telegraaf. Ook de bonnetjesrel rond de Teevendeal, die al vier politici de kop kostte, is volgens Van Duin 'perfect' voor een lied. "Er rijmt ontzettend veel op bon."

Een nieuwe carnavalsplaat komt er echter niet meer. Van Duin heeft tegenwoordig andere bezigheden. Bovendien is zo'n single totaal niet lucratief meer, zegt hij. "Van een single als Flip Fluitketel gingen er toch gauw honderdduizend over de toonbank. Tegenwoordig mag je blij zijn als er enige tientallen cd's worden verkocht", aldus Van Duin.

Volgens de komiek is dat enigszins de schuld van de omroepen. "De carnavalsmuziek wordt niet meer op de radio gedraaid. Op tv zijn populaire Nederlandstalige muziekprogramma's als Op volle toeren van Chiel Montagne verdwenen, dus de nummers bereiken het grote publiek niet."

Van Duin: Patricia Paay verdient carnavalshit
Van Duin: Patricia Paay verdient carnavalshit (Foto: BuzzE)