Apocalypse Now-game naar Kickstarter

Wouter (2dope)

Francis Ford Coppola, de man achter oorlogklassieker Apocalypse Now, heeft vandaag zijn zegen gegeven voor de ontwikkeling van een computerspel gebaseerd op zijn baanbrekende film. Een team van ontwikkelaars is een project gestart op Kickstarter voor een kleine miljoen dollar en hoopt daarmee binnen drie jaar een game-versie van de film over de Vietnamoorlog af hebben.

"Veertig jaar geleden maakte ik een film waarvan ik hoopte dat 'ie toekomstige generaties zou beïnvloeden. Vandaag word ik vergezeld door een groep gedurfde kerels die een interactieve versie van Apocalypse Now willen maken, waarin je de Vietnamoorloog door de ogen van Captain Bejamin Willard bekijkt. Ik heb computerspellen zien uitgroeien tot een boeiend instrument om een verhaal mee te vertellen, en ik ben heel benieuwd hoe het Apocalypse Now-concept uitpakt op nieuwe platforms", aldus Coppola in een verklaring.

De game moet gemaakt worden door een uiteenlopende groep bekende en minder bekende namen. Een van de drijvende krachten achter de film is American Zoetrope, een productiebedrijf dat jaren geleden werd opgericht door Coppola en George Lucas. Het team bestaat uit onder andere Rob Auten, co-schrijver in gamefranchises als Gears of War, Battlefield en Far Cry, Lawrence Liberty, die meewerkte aan Fallout: New Vegas en The Witcher, en Montgomery Markland, die als lead producer meewerkte aan succesvolle Kickstarter-campagnes als Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera. Obsidian Entertainments Josh Sawyer heeft een adviserende rol in gameplay design voor de Apocalypse Now-game.

Met de game wordt volgens een persverklaring geprobeerd om een filmische verhaalvertelling te mixen met survival-horror en RPG-mechanieken. Spelers nemen de rol aan van Captain Willard wiens taak het is om de afvallige kolonel Walter E. Kurtz om te brengen. Verder wordt in de verklaring gezegd dat de speler voortdurend voor keuzes komt te staan die het verhaalverloop ernstig beïnvloeden, zodat er een unieke ervaring ontstaat voor iedere speler. De Apocalypse Now-game moet in 2020 uitkomen, mits het doelbedrag van 900.000 dollar binnen een maand is gehaald. Kijk op de Kickstarter-pagina voor meer informatie over dit project.