Gezocht: liefhebbers van de NFL, buitenlands voetbal, vechtsporten en meer

heywoodu

De sportredactie van FOK! - wat ons betreft natuurlijk de leukste van allemaal - is op zoek naar nieuwe krachten. Met onze hardwerkende groep vrijwilligers brengen we al jaren divers sportnieuws, maar we willen graag proberen om het aanbod wat uit te breiden en dus zijn we op zoek naar 'specialisten', liefhebbers van bepaalde competities of takken van sport. Staat er iets in de lijst waar je graag over zou schrijven en heb je met enige regelmaat wel ergens een kwartiertje vrije tijd? Reageer hieronder of stuur een PM naar heywoodu (ook een DM is natuurlijk niet verboden). Een mailtje naar sport@fok.nl moeten we helaas even afraden - mails komen niet altijd aan, PM's wel  

Voetbal - Nederland

Als Nederlandse website staat de Eredivisie natuurlijk centraal wat voetbal betreft. We plaatsen al wekelijks de uitslagen, maar als je denkt elk weekeinde een paar verslagen uit je toetsenbord te krijgen zouden we je graag verwelkomen. Ook mensen die buiten de wedstrijden om graag wat typen over de nieuwste blessures, transfers en andere zaken zijn van harte welkom. 

Is de Eredivisie niet echt jouw 'ding', maar volg je wel alle ins en outs van de Jupiler League? Laat het ons ook vooral weten! Om de hand in eigen boezem te steken: we berichten er te weinig over, maar natuurlijk verdient ook het tweede niveau in Nederland de nodige aandacht. Je hoeft niet voor elke wedstrijd een verslag te schrijven, één of twee mooie samenvattingen op vrijdagavond zouden echter zeer gewaardeerd worden.

Voetbal - Buitenlands

Ook mensen die het voetbal in de marge op de Nederlandse velden maar niks vinden, maar wél op de hoogte zijn van één of meerdere buitenlandse competities, kunnen bij ons terecht. Of je nou de Primera División, de Ligue 1, de Premier League, Bundesliga of Serie A volgt: wil je er regelmatig - denk aan wekelijks - wat over schrijven? We zien je PM, mailtje of reactie graag tegemoet!

Schaatsen

Zoals je gemerkt zult hebben is ook het internationale schaatsseizoen inmiddels in volle gang. Sterker nog, het gros van de World Cups is al achter de rug en we gaan ons richten op de grote kampioenschappen. Hier kunnen we zeker een helpende hand bij gebruiken, waarbij de verwachtingen vrij simpel zijn: verslagen en uitslagen van de internationale wedstrijden en als je graag over schaatsnieuws buiten de wedstrijden om schrijft - wat heeft Anema nu weer te klagen? Gaat Kramer naar een nieuwe ploeg? - ben je ook van harte welkom binnen de redactie.

Wielrennen

In tegenstelling tot het schaatsen is het wielrennen in elk geval op de weg weer even voorbij wat grote wedstrijden betreft. Vergis je echter niet, want over een dikke maand staat de Tour Down Under al op het programma als opening van de World Tour 2017! Wielrennen is een grote sport waarin veel gebeurt en waar dus veel te melden valt. We zouden het dan ook graag horen als je onze redactie wilt versterken en verslag wilt doen van de World Tour-wedstrijden, terwijl je ook volledig vrij bent om het nieuws tussendoor te melden. 

Veldrijden

Met Mathieu van der Poel heeft Nederland een van de twee beste veldrijders ter wereld - misschien wel dé beste - en toch moeten we eerlijk zijn en zeggen dat we er op FOK!sport helaas nauwelijks tijd voor hebben. We zijn dan ook met smart op zoek naar een enthousiaste volger van deze prachtige sport, om ons en onze lezers op de hoogte te houden van de modderige avonturen in de Superprestige, Wereldbeker en de andere mooie wedstrijden. 

Tennis

Het seizoen is nog maar net min of meer afgelopen en de ATP- en WTA-toernooien beginnen er langzamerhand al aan te komen. Over een dikke maand wordt zelfs alweer om de echte knikkers gespeeld tijdens de Australian Open. Een mooi moment om een echte tennisliefhebber te zoeken dus: iemand die in elk geval de grote toernooien volgt en die onze lezers op de hoogte kan houden van het wel en wee op de toernooien over de hele wereld, van de vier Grand Slams en de Masters tot de 'reguliere' ATP- en WTA-toernooien.

NFL

American football wordt uiteraard ook buiten de VS gespeeld, maar we gaan er voor het gemak maar even van uit dat het gros van de Nederlandse liefhebbers toch vooral naar de NFL kijkt. Sinds kort hebben we nagenoeg elke dag wel een mooi verslag van de basketbalwedstrijden in de NBA, maar de NFL ontbreekt nog. Ook al loopt het seizoen langzamerhand op haar einde, er moet nog genoeg gespeeld worden voor we in februari naar de Super Bowl kunnen gaan kijken. Wil jij meehelpen om FOK!sport een van de weinige algemene sportsites in Nederland te maken die over het in de VS zo ontzettend populaire football berichten? Laat het weten!

MMA, boksen, kickboksen en andere pijnlijke sporten

Mixed martial arts wordt wereldwijd populairder, zo ook in Nederland. Ook hiervoor zijn we dan ook hard op zoek naar iemand die warm wordt van de mooie gevechten in de UFC en andere promoters. Het hele jaar door wordt er regelmatig om de titels gestreden in de diverse gewichtsklassen en als jij daar graag wat over schrijft zien we je reactie met plezier tegemoet. 

Naast de MMA zijn er natuurlijk ook andere vechtsporten. Rico Verhoeven en Badr Hari zorgden onlangs voor historische kijkcijfers in Nederland, maar er is zoveel meer! In drie van de zes gewichtsklassen van Glory is een Nederlander de regerend wereldkampioen: niet alleen Verhoeven, maar ook Robin van Roosmalen en Jason Wilnis zijn houders van wereldtitels, en daar zien we maar wat graag iemand verslag van doen.

RTL7 pakt tegenwoordig met grote regelmaat uit met een avondje boksen op de Nederlandse TV en dat is voor de liefhebber zeer prettig. In plaats van naar obscure - en niet compleet legale - streams kunnen we nu naar de TV kijken om de Wladimir Klitschko's en Anthony Joshua's van de wereld in actie te zien. Ook over het 'klassieke' profboksen zouden we graag meer kunnen berichten en daarvoor zoeken we de hulp van iemand die wat boksen betreft weet waar hij het over heeft!

Nederlands basketbal, volleybal, handbal, hockey, waterpolo

De teamsporten zijn buiten voetbal misschien niet heel populair in Nederland, toch kennen ook de clubs in de nationale competities vaak een kleine, maar fanatieke aanhang. We zien je sollicatie graag in de mail - of PM - verschijnen als jij over één of meerdere van deze sporten zou willen schrijven. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar een wedstrijd uit de Dutch Basketball League en zou je willen dat meer Nederlanders hier van op de hoogte blijven? Laat het ons weten! Dit geldt uiteraard ook voor de andere competities, van waterpolo tot hockey en van korfbal tot volleybal.

Overige sporten

Natuurlijk kan het zijn dat we hier iets over het hoofd hebben gezien of dat iets niet genoemd is waar jij juist een groot fan van bent. Als je daar dan ook nog eens over zou willen schrijven zien we je reactie alsnog graag tegemoet. Het maakt daarbij weinig uit of het gaat om judo, squash, karate of zelfs de moderne vijfkamp, het is allemaal welkom!

Wat wordt er van je verwacht?

Dat is best wel makkelijk te vertellen: we verwachten met enige regelmaat verslagen van wedstrijden in de sport(en) waar jij over wilt schrijven en daarnaast ben je tussendoor vrij om onze lezers met het nodige nieuws op de hoogte te houden. Een minimaal (of maximaal) aantal berichten wordt niet geëist, hoewel het prettig zou zijn als je gemiddeld wel grofweg om de dag wat online zou zetten. Dat hoeft geen ellenlang epistel zoals dit te zijn - het mag natuurlijk wel. Korte berichten en goede filmpjes uit 'jouw' sport zijn ook prima!