Supertalent Verschoor gaat in Nieuw-Zeeland racen

Peterselieman

Coureur Richard Verschoor gaat een drukke winter tegemoet. De jonge Nederlander, die vrijdag zijn 16e verjaardag viert, won dit jaar al de Noord Europese en de Spaanse Formule 4 en vliegt nu naar Nieuw-Zeeland om daar als jongste coureur ooit te gaan racen in de Toyota Racing Series.

Die raceklasse staat wereldwijd hoog aangeschreven en kende in 2015 Lance Stroll als winnaar. De Canadees gaat volgend jaar in de Formule 1 voor Williams racen. Begin dit jaar zegevierde de Brit Lando Norris die vorige week nog de McLaren Autosport BRDC Award uitgereikt kreeg. Er zijn vijf raceweekenden ingepland, waarbij er in elk weekend drie races worden gereden.

Verschoor hoopt ook in Nieuw-Zeeland hoog te eindigen. Hij won dit jaar in de Spaanse Formule 4 zeventien van de twintig races en in de Noord-Europese evenknie pakte hij elf overwinningen. Red Bull lijfde hem gedurende het seizoen al in voor het opleidingsprogramma. Zijn programma voor komend jaar staat nog niet vast, maar het lijkt of de Duitse Formule 4 of de Formule 3 te worden.