EL: Uitslag Standard Luik - Ajax

Peterselieman

Ajax heeft het laatste groepsduel in de Europa League met 1-1 gelijk gespeeld tegen Standaard Luik. De Amsterdammers waren al geplaatst voor de volgende ronde en met deze uitslag ging in dezelfde groep ook Celta de Vigo door.

Vooraf wist Standard dat het van Ajax moest winnen om door te gaan. Al snel moest het duel enkele minuten stilgelegd worden, omdat imbecielen uit het Ajax-vak vuurwerk om het veld en tussen de fans van Standard gooiden. In Amsterdam waren het juist de Belgen nog geweest die zich misdroegen.

Nadat de kruitdampen op waren getrokken zagen de echte fans dat Ajax de bovenliggende partij was. Trainer Peter Bosz had een aantal basisspelers rust gegeven, maar hun vervangers bleken de kans aan te grijpen. De Amsterdammers leken na een kwart wedstrijd op voorsprong te komen via een kopbal van aanvoerder Davy Klaassen, maar zijn inzet werd op of zelfs achter de lijn nog weggehaald. Even later was het wel raak toen Anwar El Ghazi op aangeven van Donny van de Beek hard raak schoot. Standard stelde hier barweinig tegenover.

Na rust was het Abdelhak Nouri die een goede actie net over het doel zag verdwijnen, terwijl Mateo Cassierra in vrijstaande positie de trekker weigerde over te halen. Aan de andere kant zag doelman Diederik Boer een inzet van Benito Raman over. In de slotfase probeerde Ajax het nog wel, maar het was Standard dat via een rake kopbal van Raman langszij kwam. In de blessuretijd kreeg El Ghazi nog de mogelijkheid om de winnende te maken, maar de aanvaller schoot wild over.

In het andere duel won Celta de Vigo met 0-2 bij Panathinaikos, waardoor de Spanjaarden naar de volgende ronde gaan. Onder meer oud-Feyenoorder John Guidetti wist het net te vinden.Ajax zal een boete kunnen verwachten na het vuurwerk. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Ajax zal een boete kunnen verwachten na het vuurwerk. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)