Eerste speler uit 2000 in Champions League

heywoodu

Voetballer Moise Keane heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven. De spits van Juventus viel in het Champions League-duel met Sevilla aan het eind van de wedstrijd in. Daarmee werd de 16-jarige Italiaan van Ivoriaanse komaf de eerste Champions League-speler ooit die op of na 1 januari 2000 is geboren. Keane kwam op 28 februari 2000 ter wereld in Vercelli.

Keane kwam laat in de wedstrijd bij een 1-1 stand in het veld voor Miralem Pjanic. Leonardo Bonucci bracht de Italianen een paar seconden later op 1-2, waarna Mario Mandzukic de wedstrijd met 1-3 besliste. Voor Keane was het het tweede historische moment in krap een halve week tijd. Zaterdag maakte hij tegen Pescara zijn debuut in de Serie A en ook daar was hij de eerste speler ooit die na 1999 ter aarde kwam. 

Dinsdag was Keane 16 jaar en 267 dagen oud, waarmee hij de op vijf na jongste speler ooit is in de hoogste Europese clubcompetitie. Céléstine Babayaro heeft het record nog altijd in handen: in 1994 debuteerde hij voor Anderlecht toen hij 16 jaar en 87 dagen oud was. Keane heeft nog wel een paar maanden om het record van jongste goalscorer in de Champions League te breken. Peter Ofori-Quaye scoorde in 1997 voor Olympiakos terwijl hij 17 jaar en 195 dagen oud was.