BraziliŽ walst over ArgentiniŽ heen

Redactie

Brazilië heeft rivaal Argentinië in serieuze problemen gebracht in de WK-kwalificatiereeks. Met een uitblinkende Neymar gaven de Brazilianen de ploeg van Lionel Messi geen kans. Het werd 3-0.

In Belo Horizonte werd de wedstrijd na 25 minuten tot leven gebracht door Philippe Coutinho. De speler van Liverpool draaide vanaf links naar binnen om vervolgens Sergio Romero met een prima knal te verslaan: 1-0. Kort voor de pauze wist Neymar de score bijna te verdubbelen, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Argentinië kon voor rust geen vuist maken en het leek met een kleine achterstand de rust te halen. Neymar dacht daar toch anders over. De topschutter van FC Barcelona werd door Jesus alleen op Romero afgestuurd en hij maakte geen fout. Een mijlpaal voor Neymar, die zijn 50ste interlanddoelpunt maakte.

Vroeg in de tweede helft zag Paulinho hoe zijn inzet door Pablo Zabaleta van de lijn werd gehaald, maar na bijna een uur spelen maakte hij alsnog 3-0. De oud-middenvelder van Tottenham Hotspur, die tegenwoordig voor Guangzhou Evergrande speelt, rondde af uit een voorzet van Renato Augusto.

Brazilië kreeg zelfs kansen om nog verder uit te lopen, terwijl Argentinië niets had in te brengen. Het elftal van Lionel Messi, dat dinsdag tegen Colombia speelt, staat nu zesde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off. Brazilië is na elf duels koploper.

Doelpunten uit de wedstrijd. (Bron: YouTube)