FOK! Wat een weer: koud maar zonnig

qltel

Gisteren was het dankzij een lagedrukgebied een sombere en regenachtige dag. Geen enkele plaats ontkwam aan regen, maar toch waren er ook genoeg droge momenten. Zeker in de avond is er aardig wat water gevallen op veel plaatsen en aan de kust is hier en daar zelfs wat korrelhagel gevallen. Mijn collega Stephan vind het geweldig, maar ik ben meer een liefhebber van zonnig en rustig weer. Hij had het gisteren helemaal naar zijn zin en schreef daarover gistermorgen ook een weerbericht van 5 kantjes.. Het weer van vandaag wordt dan weer meer iets voor mij.

De afgelopen nacht is het aardig opgeklaard. In het noorden en oosten kwam wat nachtvorst voor, in het zuiden zakte het kwik tot zo'n 3 graden. De wind was matig tot vrij krachtig.

Vandaag trekt de bewolking in het zuiden en zuidoosten maar langzaam weg, maar in de rest van het land schijnt al snel de zon. Vanmiddag zou er in het waddengebied een enkele bui kunnen vallen. Het blijft wel koud met zo'n 3 graden in het oosten en zuidoosten tot 6 graden in het westen van het land. Er staat een matige noordoostenwind die vanmiddag nog in kracht afneemt.

Morgen wordt het een frisse maar redelijk droge en zonnige dag en de verwachtingen voor de komende dagen zien er ook niet slecht uit voor de tijd van het jaar. De komende dagen wordt het wisselvallig maar er valt niet veel regen en de temperatuur gaat de komende week omhoog tot zo'n 12 graden op dinsdag en woensdag.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:54
Zon onder: 16:53
Zonkracht: 1 / 1
 
DJMO zette afgelopen week een regenboog op de gevoelige chip.  (Foto: DJMO)
DJMO zette afgelopen week een regenboog op de gevoelige chip. (Foto: DJMO)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1918 De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
1925 Robert Millikan bewijst het bestaan van kosmische straling.
1970 Zendschip MV King David van Capital Radio strandt op de kust bij Noordwijk.
2003 De planetoïde Sedna wordt ontdekt.
2008 Invoering van opsporingssysteem AMBER Alert in Nederland.
elk jaar Viering van Sint Maarten en het begin van het carnavalsseizoen