Wederom goud voor China op de tien meter toren

DeLuna

Op het een na laatste onderdeel in het schoonspringen, de tien meter toren individueel bij de vrouwen, heeft China wederom het goud weten te pakken. Qian Ren was met 439.25 punten te sterk voor haar landgenote Yajie Si met een totaalscore van 419.40. Voor China was dit het zesde goud van de zeven mogelijkheden tot nu toe. 

Het brons ging naar de Canadese Meaghan Benfeito, haar puntentotaal van 389.20 lag mijlenver achter die van de Chinezen. Ren maakte vooral het verschil in haar derde en vierde sprongen, waar haar scores opliepen tot 94.05, waarbij de rest bleef steken op hooguit 86 punten. Even leek het erop dat Roseline Filion haar landgenote Benfeito het lastig ging maken maar haar vierde sprong liep uit op een mislukking met een score van slechts 47.85. 

Morgen om 21:00 uur Nederlandse tijd staan de voorrondes op het programma van de tien meter toren individueel bij de mannen. Daarin gaan we onder andere de Britse Thomas Daley en de olympisch kampioenen op de tien meter synchroon, Aisen Chen en Bo Qui, uit China zien.