Geen back-up van mail met brief Van der Steur

Redactie

Er bestaat geen back-up meer van het e-mailaccount waarvan Ard van der Steur in 2014 een door hem bewerkte concept-Kamerbrief zou hebben verstuurd. Het gaat om de tweede versie van de gewraakte brief die de huidige justitieminister als parlementariër bewerkte. De Tweede Kamer wil die brief zien.

Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer maakte bekend dat er geen kopie meer bestaat. Een zoektocht bij de vermeende ontvanger van de conceptbrief had eerder ook niets opgeleverd. Daarom zou worden gekeken in het oude e-mailaccount van Van der Steur.

Maandag bleek uit één vrijgegeven conceptbrief dat Van der Steur behoorlijke invloed had gehad op de Kamerbrief over de Teeven-deal van zijn voorganger en partijgenoot minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer. Dat heeft tot veel kritiek geleid omdat een Kamerlid de minister zou moeten controleren en niet uit de wind moet houden.

Bonnetje
Lang is gewacht op het bonnetje van de Teeven-deal. Daarvan werd gezegd dat het niet meer te vinden was, maar later kwam het toch nog boven water in een back-up.

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft het gehad met dergelijke "digitale vergeetachtigheid" en stelde voor de Archiefwet aan te passen aan de moderne tijd.

Geen back-up van mail met brief Van der Steur
Geen back-up van mail met brief Van der Steur (Foto: ANP)