Man vast voor oplichting mensen met schulden

Redactie

De politie heeft een 37-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die ervan wordt verdacht mensen met schulden te hebben opgelicht. Met zijn bureau claimde de verdachte de cliënten te helpen met het beheer van hun budget.

Zeker negentien gedupeerden, uit onder andere Dordrecht, Arnhem, Ede en Hengelo, hebben aangifte gedaan. Ze zouden voor tienduizenden euro's zijn opgelicht. De verdachte regelde dat de inkomsten van de klanten binnenkwamen op een door het bureau beheerde rekening. De gedupeerden kregen argwaan toen ze na een tijdje toch weer schuldeisers aan de deur kregen. De schulden bleken niet te zijn afgelost en toen ze de verdachte hiermee wilden confronteren bleek hij onbereikbaar. 

De gedupeerden hadden het bureau van de Apeldoorner ingeschakeld om ze te helpen met het afhandelen van openstaande rekeningen. Vervolgens werd in ieder geval een openstaande rekening betaald zodat de cliënten niet direct argwaan kregen. Ook moesten ze geld aan het bureau betalen voor de diensten die geleverd zouden worden, aldus de politie woensdag.

Man vast voor oplichting mensen met schulden
Man vast voor oplichting mensen met schulden (Foto: ANP)