Pijnlijke uitzwaaiwedstrijd voor Spanje

Redactie

Spanje heeft de oefencampagne in aanloop naar het EK in mineur afgesloten. Georgië was met 0-1 te sterk voor de titelverdediger. Spanje nam in de openingsfase direct het initiatief en drukte Georgië ver terug op eigen helft. De kansen waren echter schaars voor La Roja. Uit een voorzet van Lucas Vázquez kopte Gerard Piqué rakelings naast.

Uit het niets kwamen de gasten na veertig minuten op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant van Jambul Jighauri werd door KRC Genk-middenvelder Tornike Okriasjvili van dichtbij binnengeschoten: 0-1. Ondanks dat Spanje 75 procent balbezit had wist het geen grote kansen te creëren, in de tweede helft hield Georgië stand waardoor het land de oefencampagne afsloot met een nederlaag.

De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque was al sinds 31 maart 2015 ongeslagen, toen was Nederland met 2-0 te sterk, maar moet zo vlak voor het EK een bittere pil slikken. Voor Spanje begint het toernooi komende maandag met de wedstrijd tegen Tsjechië en komt verder in de groepsfase Turkije en Kroatië tegen.