Stadhuis Gent bedolven onder patat/friet (*)

MarcusViridis

Het stadhuis van de Belgische stad Gent is vandaag bedolven onder een laag patat/friet (*). Patatboeren/frituristen (*) reageren op deze wijze uit frustratie van twee verloren procedures tegen het nieuwe concessierecht.

De uitbaters waren op hoge poten naar de Raad van State gegaan om de nieuwe toewijzingsprocedure om in het openbaar domein eventueel een patatje/frietje te kunnen bakken aan te vechten. In het verleden waren de patatbakkers/frituurders (*) gewend om per definitie het gewenste plekje te bemachtigen: om een of andere reden kregen zij van de gemeente de mogelijk om gewoon 5 procent meer te bieden dan het tot dan toe hoogste bod. Dit werd vervolgens altijd toegewezen.

Maar nu de procedure wat eerlijker is en de hoogste bieder 'gewoon' de standplaats krijgt toegewezen, liggen de kaarten opeens wat anders voor de piepersnijders. Om te laten weten wat de uitbaters van dit besluit vinden, hebben ze de trappen van het stadhuis besmeurd met een enorme hoeveelheid patatjes/frietjes (*). Een van de gemeentebestuurders kon daar niet erg om lachen. "Ik vind dit eigenlijk een pijnlijke vorm van voedselverspilling", vertelt Schepen Peeters. "Jammer ook dat openbaar domein bevuild wordt door slechte verliezers".

(* = Doorhalen welke vorm niet je voorkeur heeft).