Kobe Bryant schittert bij afscheid van NBA

Peterselieman

Basketballer Kobe Bryant heeft in zijn afscheidswedstrijd van de NBA nog een keer van zich laten horen. De 37-jarige superster van de Los Angeles Lakers scoorde er in zijn slotduel lustig op los en had met 60 punten een zeer groot aandeel in de 101-96 zege van zijn ploeg op de Utah Jazz. Het was ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Lakers die zich niet voor de play-offs wisten te plaatsen.

Onder toeziend oog van onder meer Shaquille O'Neal, Magic Johnson, Jack Nicholson, Jay Z en David Beckham gaf Bryant nog een keer een fraai optreden weg. "Ik ging de wedstrijd in om zo hard mogelijk te spelen en een show weg te geven. Het voelde goed om dat nog één keer te doen. Maar het mooiste is dat mijn kinderen mij hebben zien spelen zoals ik dat altijd deed."

NBA-superster Kobe Bryant heeft afscheid genomen (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
NBA-superster Kobe Bryant heeft afscheid genomen (Pro Shots/Zuma Sports Wire)

"Het was gek, ik moest er de hele avond om lachen. Want twintig jaar lang roept iedereen naar mij om de bal te passen en vanavond zei iedereen: niet passen! Als kind was ik een fanatieke Lakers-fan. Ik wist alles van iedere speler die hier ooit gespeeld heeft. Dus om geselecteerd te worden, daarna geruild te worden naar deze organisatie en hier twintig jaar te spelen. Een beter verhaal kan je niet schrijven. Bedankt vanuit het diepste van mijn hart, ik hou van jullie. Mamba out!"


De introductie van Bryant bij zijn laatste wedstrijd (Bron: YouTube/NBA)


Hij scoorde 60 punten in zijn laatste wedstrijd (Bron: YouTube/NBA)


Diverse sterren spraken Bryant toe (Bron: YouTube/NBA)


Het laatste woord was aan de hoofdrolspeler zelf (Bron: YouTube/NBA)