Speel Oculus-games op je Vive

PoeHao

Zoals wel bekend zijn er verschillende apparaten waarmee je VR-games kunt spelen. Om de consument te motiveren juist een Oculus Rift te kopen, zijn er games die alleen draaien op de Rift. Een programmeur genaamd CrossVR heeft een patch geschreven waarmee je Oculus-games kunt spelen op je HTC Vive.

De truc is dat de commando’s die worden doorgegeven in de software worden herleid naar OpenVR-commando’s. De patch vertaalt dus voor de Vive wat de Oculus-game wil. Het nadeel is dat de besturing op het moment alleen werkt met een Xbox-controller.

De games die reeds gepatcht kunnen worden zijn Lucky’s Tale en Oculus Dreamdeck. Redditer chillaxinbball heeft de Dreamhack-patch ook kunnen toepassen op de game Chronos, maar dit is nog onbevestigd. Omdat de code op GitHub staat en dus in principe verbeterd kan worden door iedereen, zal dit aantal snel groeien.

Op het moment is het alleen mogelijk een Oculus Rift-game te patchen die je ook daadwerkelijk hebt aangeschaft via de Oculus Store. Lucky’s Tale en Oculus Dreamdeck zijn sowieso gratis voor degenen die een Oculus Rift aanschaffen.

HTC Vive