Spoedzitting Russische Staatsdoema over doping

heywoodu

Het Comité voor Cultuur, Jeugd- en Sportzaken van de Russische Staatsdoema komt donderdag bijeen in een spoedzitting over het recente dopingschandaal. Dat zegt Dmitry Svishchev, voorzitter van het comité en de Russische curlingbond. 

In de afgelopen dagen zijn meerdere prominente Russische sporters betrapt op het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium. Daarnaast zond de Duitse tv zondag een documentaire uit waaruit zou blijken dat Rusland nog altijd diverse dopingregels overtreedt. Het lijkt er dan ook sterk op dat men in het olympisch atletiektoernooi komende zomer niet vertegenwoordigd zal zijn.

"Donderdag hebben we een spoedzitting en gaan we alle documenten en feiten eens op een rijtje zetten", aldus Svishchev. "We zullen onze experts de nodige instructies geven en het een en ander in gang zetten om dit schandaal tegen te gaan. Normaal gesproken zou ik morgen iedereen al bij elkaar geroepen hebben, maar ik kom morgen pas laat terug uit Irkutsk. Ik heb alle werknemers echter al opdracht gegeven om alles voor te bereiden. We hebben tevens journalisten uitgenodigd, waaronder die uit het westen", sluit hij af.