Veel superzachte banden voor Verstappen in AustraliŽ

Peterselieman

Max Verstappen zal in het eerste grandprixweekend van het Formule 1-seizoen 2016 gebruik gaan maken van zeven setjes superzachte banden. De Nederlander van Toro Rosso heeft in Melbourne ook de beschikking over vier setjes zachte en twee setjes medium banden. Dit heeft leverancier Pirelli bekendgemaakt.

Tijdens elk raceweekend heeft een coureur de beschikking over dertien setjes banden, maar nieuw is dat de teams en coureurs van te voren aan mogen geven wat de verdeling is over de drie compounds die voor ieder raceweekend beschikbaar zijn. Pirelli wijst twee setjes banden aan voor de race waarvan er eentje ook daadwerkelijk gebruikt moet worden. Daarnaast is er een setje van de zachtste compound gereserveerd voor het derde deel van de kwalificatie.

De verschillen over de teams zijn klein, al heeft bij Mercedes wereldkampioen Lewis Hamilton voor slechts een setjes mediums gekozen en zes setjes zachte banden, terwijl teamgenoot Nico Rosberg het bij twee respectievelijk vijf setjes houdt. Van superzacht hebben zij zes setjes uitgezocht. Manor heeft mogelijk geen keuze doorgegeven of is zeer voorzichtig geweest, want Pascal Wehrlein en Ryo Haryanto hebben in Melbourne ieder de beschikking over vier setjes medium, vier setjes zacht en vijf setjes superzacht.