Nuis over dopingnieuws: "Verschikkelijke dag"

heywoodu

Schaatser Kjeld Nuis heeft woedend gereageerd op het nieuws dat zijn concurrent Pavel Kulizhnikov positief getest heeft op het verboden meldonium. "Dit is een verschrikkelijke dag, voor zowel het schaatsen als mijzelf", liet hij weten.

Nuis werd vorige maand tweede op het WK sprint, achter Kulizhnikov. Op het WK afstanden pakte hij op de 1000 meter brons, achter Kulizhnikov en zijn Russische landgenoot Denis Yuskov. "Als het allemaal waar is en hij doping heeft gebruikt, heeft hij mij zo gigantisch veel afgenomen in de afgelopen tijd", foetert Nuis. "Dan ben ik ineens wel wereldkampioen sprint, officieel, maar het volkslied is niet voor mij gespeeld en mijn moment op het podium krijg ik niet terug. Natuurlijk zie ik liever dat hij nu gepakt wordt dan over acht jaar, de controles doen hun werk en dat is goed. Op het moment ben ik echter vooral kwaad op hem."

Kai Verbij, derde op het WK sprint, reageerde wat minder emotioneel: "Als blijkt dat niet iedereen op een eerlijke manier meespeelt is dat erg jammer."