CL: Uitslag Arsenal - FC Barcelona

Boris (borisz)

Arsenal was dik een uur lang op weg naar een resultaat tegen Barcelona, maar moest toen alsnog buigen. Kwartfinales uit zicht, door twee goals van Lionel Messi (0-2).

Met een aanvalslinie bestaande uit Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar kon het weleens meteen gaan stormen in het Emirates Stadium, maar dat viel aanvankelijk een beetje tegen. In de eerste helft had Arsenal Barcelona in de tang en kreeg het zelfs anderhalve kans om de voorsprong te nemen.

De grootste kans voor rust was voor Alex Oxlade-Chamberlain. De nog altijd maar 22-jarige Brit kon na een geblokt schot van Héctor Bellerín van binnen het zestienmetergebied op doel schieten, maar vond Marc-André ter Stegen op zijn weg. Een ander mogelijkheidje was voor Aaron Ramsey, in de beginfase, maar ook hij zag zijn schot geblokt worden.

Barcelona stelde er teleurstellend weinig tegenover voor rust, al was de grootste kans wél voor de titelhouder: Luis Suarez kopte voorlangs. Omdat het centimeters scheelde ging Arsenal met een tevreden gevoel de rust in en bovendien met het gevoel dat er wel iets in zat voor eigen publiek. Ook na de pauze bleef Arsenal af en toe gevaarlijk, maar het blafte zonder erna te bijten. Olivier Giroud kopte rond het verstrijken van het uur op doel, maar zag Ter Stegen redden. Kort na rust zag Neymar hoe de ook al zo goed keepende Cech zijn doel goed klein hield bij een schot van de Braziliaan.

Waar Barça in de eerste helft tegenviel, stichtte het na rust wel aardig wat gevaar. Pas na zeventig minuten leidde dat tot de openingsgoal. Messi bleef koelbloedig na een door Suarez opgezett aanval die, doordat Neymar uitstekend het overzicht bewaarde, bij de Wereldvoetballer van het jaar terechtkwam. Arsenal's missie, de nul houden, was mislukt. Daarom ging de ploeg van Wenger maar op zoek naar 1-1 om in ieder geval nog een beetje hoop te houden op de kwartfinales. Invaller Danny Welbeck werd gevaarlijk en Aaron Ramsey schoot op doel, maar in het eerste geval stond een verdediger in de weg en bij Ramsey was het Ter Stegen die zijn doel schoon hield.

In plaats van 1-1 werd het 0-2 en zo zag Arsenal dik een uur hard werken alsnog niet resulteren in iets wat op een resultaat lijkt. De Londenaren speelden helemaal niet slecht en leken niet voor Piet Snot naar Camp Nou af te hoeven reizen, maar doordat invaller Mathieu Flamini Messi vloerde en die voor de tweede keer in de historie Cech klopte, moeten er in Barcelona wonderen gebeuren, wil Arsenal alsnog voor het eerst in zes jaar doorstoten tot de kwartfinales in de Champions League.