Cocu over Atlético: "Het zijn absolute winnaars"

Frank (franklop)

PSV treedt woensdagavond in de achtste finales van de Champions League aan tegen Atlético Madrid. Phillip Cocu heeft veel respect voor de tegenstander uit Spanje. Cocu en Diego Simeone verschillen qua karakter als dag en nacht. De PSV-coach vindt het mooi om te zien hoe de energieke Argentijnse coach altijd bevlogen langs de lijn staat.

"Het is mooi om te zien dat hij het karaker wat hij had als speler, weet over te brengen op zijn team. Daar selecteert hij zijn spelers ook op."
De Nederlandse trainer heeft veel respect voor de werkwijze van Simeone. "Spelers zijn vertrokken en gekomen, maar je ziet nog steeds hetzelfde Atlético. Elke wedstrijd spelen ze hetzelfde, met een duidelijke manier van spelen. Daardoor hebben ze successen behaald. En niet eenmalig, maar meerdere keren. Ze doen het heel goed in een van de sterkste competities van Europa. Daar moet je heel veel respect voor hebben."

Het knapste van de speelwijze vindt Cocu de 'constante manier van spelen'. "Welke wedstrijd je ook ziet, het is een ploeg die een eenheid vormt. Atlético zal nergens iets laten liggen op het veld. Of het nou de beker, Champions League of competitie is, je ziet geen enkel verschil. Welke spelers er ook in het veld staan, de ploeg functioneert hetzelfde. Het zijn absolute winnaars en geven weinig ruimte weg. Dat ze dit elke wedstrijd weten te brengen, met dit drukke schema, dat typeert deze ploeg."

Cocu ziet het Atlético van Simeone als voorbeeld voor zijn PSV. "Het is een mooi voorbeeld van hoe een elftal kan functioneren. Iedereen speelt daar in dienst van het elftal, niemand uitgezonderd. Ik geloof daar zelf ook in als trainer. Je moet het als team doen en iedereen moet bereid zijn om zich niet meer te voelen dan een ander."