Van Gerwen met moeite langs Cullen op PDC WK

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft met wat moeite de tweede ronde weten te bereiekn van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In de eerste ronde wist hij met 3-1 te winnen van Joe Cullen. 

Cullen begon de partij spectaculair met een 161-finish. Ondanks veel gepruts op de dubbels was het Van Gerwen die de eerste set pakte. Cullen liet het in de set over het algemeen scorend afweten. De tweede set was een kopie van de eerste. Van Gerwen wist scoorde aardig, maar finishte matig. Cullen scoorde matig, maar benutte wel zijn kans op de dubbels. Met 3-2 ging de tweede set naar de titelverdediger.

In de derde set was het Cullen die plots op 0-2 kwam te staan, maar Van Gerwen trok dat mede door een 106-finish weer recht (2-2). De derde set ging toch met een 114-finish naar de 25-jarige darter uit Bradford. In de vierde set leek Van Gerwen eindelijk zijn goede spel gevonden te hebben en kwam snel op 2-0. Cullen kwam mede met een 116-finish terug tot 2-2, maar het was uiteindelijk Mighty Mike die de set won en daarmee de overwinning pakte.

De wereldkampioen kwam uiteindelijk met een gemiddelde van 96.96 het podium af. Cullen noteerde 93.14 gemiddeld. Van Gerwen treft in de tweede ronde Stuart Kellett of een qualifier. 

Van Gerwen na zijn overwinning (PRO SHOTS/Actionimages)
Van Gerwen na zijn overwinning (PRO SHOTS/Actionimages)